Има 93 години, оди со помош на бастун, но замина во Кенија на волонтирање (ФОТО)

Сподели со своите пријатели

Баба Ирма од Италија одлучила во својата 93. година да отпатува во Кенија, но не за да ужива во благодетите на туристичкиот центар, туку во следните три недели да волонтира во сиротиште.

Фотографијат ана која баба Ирма со една рака се потпира на бастунот, а со другата сама влече црвен куфер, на Фејсбук ја споделила нејзината внука Елиса Колтро.

– Погледнете ја, може ли некој да ја спречи, додала внуката во описот на фотографијата која е споделена над 7.000 пати за само два дена.

 

Loading...

 

Инаку, бабата долго време го поддржувала сиротиштето во Кенија и конечно се одлучила во придружба на двете ќерки да замине и да волонтира неколку недели.

Како вели нејзиното семејство, Ирмал останала вдовица во 26. година и сама ги одгледала своите три деца.


Leave a Reply