Хрватска: Затворени училишта, блокирани патишта, војската излегува на улица

Сподели со своите пријатели

Снегот и натаму го отежнува сообраќајот во поголемиот дел на Хрватска, Лица, Горски Котар, централниот и северозападниот дел на земјата, а некои училишта се затворени.

Поради силниот ветер важат вообичаени огрнаичувања помеѓу Рока и Масленица, Киковица и Делница.

Ниту денес во поголемиот дел од училиштата на подрачјата каде снего создава потешкотии нема настава, а на помошт на жителите им пристигнува и хрватската војска.

 

Loading...

 

На барањет на Личко-сенската жупанија, војската е ангажирана како испомош на оперативните сили за цивилна заштита во отстранувањето на последиците од снежното невреме.

Во Горски Котар поради снегот на работат десетина училишта, а во некои места отворени се и прифатилишта за бездомници.


Leave a Reply