Храм во Индија, има 8 тајни комори каде се кријат мистерии и неверојатно богатство (ФОТО)

Сподели со своите пријатели

Од вкупно осум, властите веќе успеаја да отворат седум, но има една што не можеше да се открие од физички и мистериозни причини што го спречуваат нивниот пристап. Дозволете ни да ја истражиме мистеријата околу последната врата, која е тајна од приврзаниците на храмот Падманабасвами.

Loading...

Тајниот трезор на храмот Падманабасвами Презентација на запечатената врата на ризницата на храмот Падманабхасвами.

Оваа порта е влез во последната тајна комора откриена во храмот Падманбахасвами, ја чуваат двајца светци и се вели дека во оваа комора има многу голема просторија во која се кријат непроценливи богатства, неверојатни мистерии и големо познавање на античките цивилизации. Вратата за која велат светците е запечатена со звучни бранови произведени од тајно место што не може да се лоцира бидејќи координатите се изгубени со текот на времето.

Оние што ги отвориле другите пет комори биле одобрени од Врховниот суд на Индија. Судот во Апек назначил седумчлен тим да прави записи за наведената скриена или непозната ризница. Откако групата започнала со потрагата по ризницата заедно со управителот на храмот, тие пронашле шест комори и ги именуваа А, Б, Ц, Д, Е и Ф. После тоа, оттогаш беа откриени уште два подземни сводови и тие беа назначени како Свод Г и Трезор Х.

 

 

Но, отворањето на вратите на овие комори се покажа како застрашувачка задача. Меѓутоа, додека продолжиле со задачата да видат што чуваат овие сводови, очигледно нашле злато, дијаманти и други скапоцени камења и статуи од камен, златни круни што ги носеле античките кралеви, тронови направени од благородни метали во вредност од над 20 милијарди американски долари. Сепак, вкупната вредност на богатствата на храмот Падманабхасвами сè уште е непозната бидејќи тие не можеле да ја отворат последната тајна врата на трезорот Б.

Loading...

Според експертите во езотеричното поле, отворањето на последната врата од храмот Падманабхасвами може да биде многу ризично и опасно. Овие врати немаат механизам, коленесто вратило, навртка или копче што означува како да се отворат. Покрај тоа, на двете страни се врежани две фигури на змија, што укажува на многу лош знак за оние кои се осмелуваат да ја прекршат.

Се верува дека оваа порта била запечатена од Нага Бандана или Нага Паасам – процес на врзување на нешто вредно со нага фриз, змија од сортата кобра. Во суштина тоа е тантрички (окултен) облик на обожување или процес на тантрички, наводно потекнува од Атарва Веда. Постапката не може да се најде во ниту една пишана форма. Таа е многу тајна и им е позната само на неколкумина Сида Јоги (големи светци) кои живеат или некогаш живееле во Сидашрам, тајна и мистична земја длабоко на Хималаите.

Според многумина, Нага Бандхана се механизми на заклучување кои работат со гласовните бранови на одредена личност, кога тој ќе каже одредена магија, што произведува мали вибрации што ги придвижуваат овие механизми и вратата се отвора. Се вели дека ако друго лице се обиде да ја отвори вратата со друг магија или друг глас, тогаш звучните бранови ќе го променат правецот на будење на злото и предизвикување змиски напади што можат да бидат во близина, или може да завршат со страшни несреќи.

 

 

Ќе се роди божествено дете

Како што велат индиските мудреци, оваа порта може да ја отвори само научник во пеењето на манудата Гаруда што ќе овозможи деактивирање на Нага Бандана. Светците на храмот велат дека во моментот нема човек способен да ја отвори оваа врата со изведување на овие стихови од мантра.

Loading...

Со ова верување, светците велат дека во Индија ќе се роди дете со такво божествено знаење кое ќе може да ги изведува овие свети песни на Мантра и така тајниот свод ќе се открие без човечки напор да ги даде сите тајни и мистериозно богатство чува со векови.

Може ли вратата да се отвори со модерна технологија?

Веројатно е можно да се отвори последната врата со модерна технологија денес, но светците предупредуваат дека индискиот народ, па дури и целата светска популација, би претрпела страшна катаклизма ако се стори тоа. Затоа, претпоставувајќи го ова како строго предупредување, никој не се обидел да ја отвори запечатената врата користејќи каква било модерна механичка технологија.

Сепак, во мај 2016 година, експертската група за инвентар на храмови поднесе барање до Врховниот суд за дозвола за отворање на овој мистериозен и последен свод, но кралското семејство Траванкор, заедно со некои верници и администрацијата на храмот, се спротивставија, сега ќе се одлучи со судска одлука. Според некои неофицијални извештаи, од одлуката може да имаат корист експерти кои ќе продолжат да отвораат тајни комори.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *