Гугл воведе решение кое го чекавме цел живот (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Колку пати во животот сте чуле песна што ви се допаднала и не сте пронашле начин да дознаете за која песна станува збор?

Loading...

Колку пати сте „промрмореле или свиркале“ мелодија од песната на пријател, познаник, роднина – потпирајќи се на нивното знаење за да го добиете она што го баравте?

Колку телефоните зрачат? Дали навистина се опасни?

Гугл се чини дека ги слушна сите наши мрморења и свирки и одлучи да ја воведе опцијата што ја посакуваме цел живот.

Иако сега има многу апликации како Shazam кои лесно откриваат песни – новата опција на Google дополнително ќе ја „олесни проклетството за пребарување песна што не ја знаеме“.

Според порталите Variety и Complex- сега ќе можете да ја отворите апликацијата Google search на вашиот мобилен телефон и други уреди, да ја вклучите опцијата за микрофон и да кажете „Која е оваа песна?“.

После тоа – кликнете на Search, каде што можете да мрморите мелодија или делови од текстот – и Google ќе го стори останатото.

Одењето во зоолошка градинка повеќе никогаш нема да биде исто (ВИДЕО)

Loading...

„Кога мрморите или потпевнувате мелодија, нашите „роботи“ го трансформираат звукот во низи што ја претставуваат мелодијата“, објасни Кришна Кумар, постар менаџер на производи на „Гугл“.

Иако постои основано сомневање дека оваа опција ќе ви ги понуди одговорите што ги баравте – оваа алатка им дава можност на корисниците повторно да се поврзат со песната за која некогаш мислеле дека е исчезната.

Погледнете го видеото и видете како работи ова.

 


Leave a Reply