Гугл и Форд работат на подобрување на апликацијата за радари

Сподели со своите пријатели

Гугл,Форд  и уште четворица партнери објавија спецификации за стандардот Ripple што би можел да донесе мали радари на повеќе уреди на „погодности за приватност“ начин.

Loading...

Рамката, чиј домаќин е Здружението за технологија на потрошувачи, теоретски му дозволува на секој производител на уреди да користи радар од мали размери за задачи кои се движат од постоечка употреба, како што се бесконтактна контрола на движење и следење на здравјето до следење на вежбање.

Раните детали се моментално достапни преку GitHub, со фокус на интероперабилноста помеѓу типовите на радари. Програмерите првично ќе треба да додадат специјални случаи за употреба преку екстензии, но тимот на Ripple се надева дека ќе ги вгради овие додатоци во подоцнежните верзии на стандардот.

Вклучувањето на Гугл и Форд е логично. Двете компании веќе користеа радар за испорака на производи како што се Nest Hub или Ford’s Co-Pilot 360 помош за возачот.

Колку поголема поддршка за радарот во целата индустрија, толку е поголема веројатноста дека клиентите ќе го бараат во производите на компанијата. Сепак, може да биде навистина корисно ако радарот стане повеќе од ретка, но ирелевантна бонус карактеристика.