Грда кукла на лулашка го плаши локалното население, никој не знае од каде потекнува! (ФОТО)

Сподели со своите пријатели

Жителите на еден мал град во Австралија се сериозно вознемирени од гадна кукла што седи на лулашка кај мочуриште.

Loading...

Жителите на градот Лусинда во Северен Квинсленд веруваат дека куклата носи несреќа, пренесува Daily Mail.

Тие тврдат дека таа може да биде виновна за ужасните инциденти како што се проблеми со моторите на бродови или губење на опрема за риболов.

– Се чини дека сите знаат за куклата, но никој не сака да зборува за тоа – рече еден од локалното население.

 

 

Според него, никој не знае од каде потекнува куклата и како се впуштила во лулашката под малото дрво.

Loading...

Околу 400 луѓе живеат во малиот град, а повеќето велат дека се плашат премногу да се приближат до куклата.

– Слушнав дека луѓето кои премногу се доближиле до неа имале несреќа додека биле на брод или ловеле риба – изјави еден жител.

Сопственикот на една продавница изјави дека куклата ја направил локален пар, кој сакал да додаде малку боја во градот. Сепак, има повеќе кои мислат дека потеклото на куклата е „локална мистерија“, а повеќето се плашат да ја откријат.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *