Годишно обраќање на претседателот Пендаровски во Собранието

Сподели со своите пријатели

Претседателот Стево Пендаровски денеска напладне ќе се обрати пред пратениците на Собранието на Република Северна Македонија.

Loading...

Ова ќе биде второ годишно обраќање на Пендаровски во законодавниот дом откако е избран на оваа функција во мај 2019 година, а прво пред новиот состав на Парламентот.

Според член 85 од Уставот Претседателот на Републиката го известува Собранието за прашања од неговата надлежност најмалку еднаш годишно.

Собранието може да побара од претседателот на Републиката мислење за прашања од неговата надлежност.

Елизабета Велјановска-Најдеска


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *