Го одбиле на 400 работни места, исфрлил една работа од своето CV и веднаш добил работа

Сподели со своите пријатели

Дерил Џонс (27) барал работа уште откако дипломирал на Универзитетот во Халу, но тврди дека не добил одговор ниту од една компанија кога аплицирал за работа, се додека не избршиал еден факт, дека е лице со инвалидитет кој ја имал во своето CV. Инаку тој пати од т.н. Марфанов синдром.

Мојот другар аплицираше за слични работи како и јас. Имаше исто исткуство како и јас, но тој постојано добиваше работа, а мене секогаш ми рекоа дека моето искуство не е доволно. Дури кога избриашав од своето CV дека сум хендикепиран, тогаш компаниите започаа да ми возвраќаат на повиците – продолжува Дерил.

Loading...

 

Марфановиот синдром е генетско пореметување на сврзното ткиво, но Дерил вели дека неговата состојба не го спречува да извршува било каква работа, освен физичка.

Не можам да работам физички, но можам канцелариска работа, администрација, тоа можам. А аплицирав за се  тврди Џонс.

Оваа приказна стана доста популарна, не само во Велика Британија, туку и низ останатиот дел од Европа, па да се надеваме дека Џонс денес има добра работна позиција.

 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.