Гледајте во овие кругови 20 секунди и откријте дали сте под стрес!

Сподели со своите пријатели

Научниците велат дека човечкиот мозок е чудо, неверојатно силен и моќен, а во исто време и невообичаено крут, поради што понекогаш неправилно регистрира на оптички илузии како овие.

Loading...

Автор на оптичката илузија со кругови е јапонскиот психолог и професор по експериментална психологија Кјото Акијоши Китаока, кој ја истражува визуелната перцепција.

Тој често измислува оптички илузии, некои од нив ги објавува на својот Твитер профил, а оваа може да ви помогне да откриете дали сте под стрес и колку.

Сè што е потребно е да ги погледнете овие кругови 20 секунди и да обрнете внимание дали се вртат. Потоа погледнете нешто бело, по можност на идот.

Ако сликите останат неподвижни, тоа е добар знак затоа што покажува дека не сте под голем стрес.

Ако круговите се вртат, но не премногу брзо, би сакале пократок одмор, а ако круговите се движат со голема брзина, психологот вели дека ви треба подолг одмор.

 

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *