Фокус: Високи македонски функционери ја договарале кумановската војна

Сподели со своите пријатели

Недленикот „Фокус“ со нова сторија поврзана со настаните од 9-ти и 10-ти мај годинава откриваат дека постои снимка кој може да ја докаже вмешаноста на македонски и косовски политичари во целокупната организација.

Loading...

По јавните тврдења на семејствата на вооружената група дека нејзините водачи Ндрецај и Ризај се ликвидирани откако биле приведени, зашто и на македонски и на косовски политички функционери им одговарало да се мртви, а за акцијата им биле ветени 2 милиона евра, новите информации говорат дека преку повеќе снимки од телефонски разговори и една аудиоснимка од три часа на која се слушале гласови на „важни“ политички фаци, може да се откријат режисерите на кумановската војна.

Адвокатите и семејствата на притворените припадници на групата се надеваат дека специјалната обвинителка ќе го преземе случајот зашто не се уверени дека во судскиот процес кој претстои, вистината ќе излезе на површина

Останатиот дел од текстот можете да го прочитате во новото издание на неделникот „Фокус“.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.