Филипче: По 30 илјади денари за 7.600 вработени во јавното здравство кои работат со ковид пациенти

Сподели со своите пријатели

Министерот за здравство Венко Филипче при денешната посета на Клиничката болница во Штип, истакна дека 7.600 вработени во јавното здравство кои работат со ковид пациенти ќе добијат еднократна награда од 30 илјади денари.

Loading...

– Инвестираме во инфраструктура, медицинска опрема, во здравствените работници со зголемувањето на платите. По имплементирањето на таа политика, сега за новогодишните празници сите вработени во јавно-здравствените установи кои работат со ковид пациенти, а тоа се лекари, медицински сестри, помошно-технички персонал, болничарите, транспортерите, техничките лица кои работат во тие одделенија каде се лекуваат пациенти со Ковид-19, ќе добијат еднократна награда. Станува збор за 7.600 вработени во јавното здравство кои ќе добијат по 30 илјади денари, посочи Филипче.

Рената Пепељугоска


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *