Филип Насковски на прием кај градоначалникот Димитриевски

Сподели со своите пријатели

Филип Насковски, ученик во ОСТУ „Наце Буѓони”, кој освои прво место во рамките на проектот за унапредување на дигиталната писменост на младите во Македонија, денеска беше на прием кај градоначалникот на Општина Куманово Максим Димитриевски.

Loading...

 

 

Насковски е македонски претставник на интернационалниот Microsoft Office Specialist натпревар. Натпреварот ќе се одржи наредната година во Орландо, Флорида.

– Општина Куманово веќе три години по ред обезбедува бесплатни испити за промовирање на дигиталната писменост кај младите за ученици од општинските основни и средни училишта, вели Димитриевски.

Кумановецот Филип Насковски – македонски претставник на интернационалниот MОС натпревар

Никола Ивановски

Loading...

Leave a Reply