Фејсбук ќе означува штетни објави

Сподели со своите пријатели

Компанијата Фејсбук објави дека ќе започне со обележување на потенцијално штетните постови на својата мрежа, што сепак ќе ги остави заради нивната важност за јавноста.

Компанијата е под притисок да ограничи содржини на својата платформа, вклучувајќи ги и објавите на американскиот претседател Доналд Трамп.

Loading...

Вибер ги прекинува односите со Фејсбук: „Намерно и шокантно заминаа предалеку“

Основачот на Фејсбук, Марк Цукерберг изјави дека компанијата ќе забрани реклами кои опишуваат различни групи врз основа на описи како што се расата и имиграцискиот статус, како закана, јавува Би-Би-Си.

Фејсбук исто така ќе ја отстрани содржината, дури и ако е објавена од политичар, ако процени дека поттикнува насилство или врши притисок врз гласањето.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *