Фасцинантен призор од Версај: Водопад кој извира од небото (фото+видео)

Сподели со своите пријатели

Версајскиот дворец во Франција е место каде од 2007 година се претставуваат дела на одберен уметник, така да, освен што посетителите можат да уживаат во магијата на дворецот, можат и да се препуштат на посебните изложби.

 

Loading...

Versaj-vodopad-1-620x350

 

Оваа година данскиот уметник Олафур Елиасон изградил водопад над езерото во паркот кој изгледа како да извира од небото, а внатрешноста на дворецот е декорирана со светлосна инсталација „Вашата замисла за единството“.

 

Versaj-vodopad-3

 

Авторот истакнува дека за изложбата избрал серија просторни интервенции, игри со огледала и светло, а во апрковите користи магла и вода за да го зголеми чувството на минливост и трансформација.

Versaj-vodopad-2

 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.