Ердоган го повика НАТО да заземат став против САД

Сподели со своите пријатели

Ни помалку ни повеќе против „главниот шериф“ во западната воена алијанса и нејзиниот главен финансиер.

Турскиот претседател како причина ја навел објавенат анамера на Вашингтон во Сирија да се формираат погранични сили за безбедност на чело со Курдите и тоа со 30.000 луѓе вооружени со тешка воена техника.

Ердоган ден претходно отворено ги критикуваше и обвини САД дека на тој начин формираат терористичка армија. Се закани дека Турција таа армија ќе ја уништи додека уште е во формирање.

Турскиот лидер истовремено ги обвини САД дека не ги почитуваат границите на НАТО.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.