Елен две години живеел со автомобилска гума околу вратот, сега конечно е ослободен (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Елен кој две години шетал по ридовите на американската држава Колорадо со гума за автомобил околу вратот, конечно е ослободен од необичен товар.

Loading...

Ова денеска го изјавија службениците на Службата за паркови и диви животни (ЦПВ) во Колорадо.

Полицајците морале да го заспијат еленот стар четири и пол години и да му ги отстранат роговите за да ја отстранат гумата.

Ова бил четврти обид да се отстрани гумата во изминатите седум дена.

 

„Многу тешко ја отстранивме гумата. Претпочитавме да можевме да ја исечеме и да ги оставиме роговите, но не можевме да ја исечеме челичната рамка во гумата”, рекол службеникот Скот Мардок.

Според него, гумата била полна со борови иглички и нечистотија, што било дополнителен товар за животното.

Loading...

Службениците го забележале еленот со гумата околу вратот во јули 2019 година.