Џип од два тона преминува преку мост од хартија без да го сруши (видео)

Сподели со своите пријатели

Автомобилот „ренџ ровер“, тежок повеќе од два тона, успеа да премине преку мост направен од хартија, а притоа да не го сруши.

Loading...

Ова скоро неверојатна демонстрација е организирана во еден кинески град по повод 45 години откако е направен овој тип на автомобил, како и по повод испораката на шестомилионитиот модел во Кина.

Изработната на хартиениот мост висок 3,4 метри траела три дена, при што се потрошени 54.390 ппарчиња хартија, притоа без да се користи лепило или шрафови.

Мостот е изработен со помош на специјално дизајнирани столбови кои го држат притисокот, а работниците потоа во привремена рамка ја сложувале хартијата.

Откако се било готово, автомобилот тежок точно 3.347 килограми со леснотеија се качува на мостот со угорнина од 34,7 степени, анеговата тежина на врвот ја држела изработката на мостот затоа што масата се пернесувала на потпорните столбови.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.