Две ипол илјади евра порамнета казна за угостител од Куманово

Сподели со своите пријатели

Како што информира Државниот пазарен инспекторат, во периодот од 29 јуни до 3 јули 2015 година, од страна на Државниот пазарен инспекторат во Струга, Куманово, Струмица,  Штип, Битола и Охрид и Струга,  извршени се вкупно 460 надзорни контроли.

Loading...

Одделението на ДПИ Куманово во истито период според објавениот извештај, издаде една покана за порамнување по Закон за угостителска дејност во износ од 153.750,оо денари.

Издадена е и една покана за порамнување по Закон за заштита од пушењето во износ од 15.750,оо денари.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.