Дрогираните и пијаните најчесто паѓаат по скалите и подот

Сподели со своите пријатели

Повеќе од 70% од повредите се однесуваат на мажи. Оние најчести се повреди на уво, рака, врат, очи, а жените се повеќе склони на повреди околу срамното подрачје и прстите на нозете.

Loading...

Повредите многу полесно се случуваат под влијание на дрога и алкохол затоа што мозокот не регистрира се околу себе како што треба па не може ниту да реагира нормално, а како тој управува со рацете и нозете, човекот ќе го одведе во несакан смер. Порталот DrugAbuse објави статистички податоци за најчестите повреди при пијана или дрогирана состојба кои захтевале итна медицинска помош.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.