Дознајте како животните гледаат (видео)

Сподели со своите пријатели

Веројатно барем некогаш во животот сте се запрашале како животните гледаат или како не гледаат нас луѓето. Во оваа интересно видео можете да дознаете како и на кој начин гледаат кучињата, мачките, мувите, ајкулите, рибите и змиите…

Loading...

Тие се развиени пред повеќе од 500 милиони години, а на почетокот сетилото за вид не било ништо повеќе од примитивен сензор за светлина.

Денес во животинскиот свет постојат стотицни различни варијанти и комбинации на очи, односно вид.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.