Доставувачката на храна чекала предолго пред вратата па ги преземала работите во сопстевени раце (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Доставувачката за испорака на храна од Санкт Петербург го споделила со интернет корисниците „генијалниот потег“ дека решила да достави храна што е можно поскоро.

Loading...

Имено, кога видела дека никој не и отвора на адресата од која е нарачана храната, а имајќи предвид дека има уште многу работа, доставувачката решила да ги свитка решетките на оградата, да  влезе внатре и оставете ја храната и продолжи понатаму.

Она што сепак не го очекувала е ситуацијата кога токму кога ги свиткала решетките и се протнала, еден од станарите излегол и ја отворил вратата.

Нејзината процедура ја снимиле случајни минувачи, а снимката брзо се „прошетала“ на социјалните мрежи.

Имало  и такви кои тоа го оправдаа со оглед на тоа што добавувачите имаат премногу испораки, а клиентите пребавно реагираат.

Од друга страна, некои дури и обвинуваат дека уништува туѓ имот за да влезе во приватна сопственост, а тоа не смее да го прави.

Според руските медиуми, компанијата во која работи доставувачката не се огласила по повод овој настан.

 

Loading...