Додадете го ова во водата што ја користите за бришење на подовите и ќе ја отстраните целата негативна енергија од куќата

Сподели со своите пријатели

Чистите и измиени подови не само што се најдобриот начин да се ослободите од прашина и бактерии, туку и да создадете пријатна и здрава атмосфера во станот.

Loading...

Не помалку важна е енергијата на куќата, која исто така треба периодично да се чисти. Затоа се практикува античкиот ритуал на чистење на подовите со сол.
Ќе направи прашината да исчезне од подот, но исто така ќе обезбеди добра аура во просторијата, особено ако е време да се врати мирот, среќата и благосостојбата во куќата.

 

 

Зошто треба да ја исчистите куќата со сол?

Перењето подови со додавање на обична кујнска сол за чистење на станот или куќата од насобраната негативна енергија е потребно кога:

– Децата често страдаат од настинка;

Loading...

– Постојано ве мачи несоница или ве вознемирува сон;

– Затворените растенија слабо растат или венат;

– Електричните апарати честопати пропаѓаат;

– Неодамна починал некој во станот;

– Секогаш нема доволно пари;

– Работите одеднаш исчезнуваат.

Пред да започнете со ритуалот на чистење на подовите со сол, мора да го отстраните ѓубрето и сите непотребни работи што го гушат просторот од куќата.

 

Loading...

 

Правила за чистење на куќата со сол:

Истурете 10 литри вода и 1 лажица обична кујнска сол во кофа. Потоа отворете ги прозорците, бидејќи тоа ќе овозможи размена на енергија: излегува лоша енергија, влегува добра енергија.

Навлажнете ја крпата и добро избришете ги подовите. Покрај подовите, можете да ги избришете и полиците, масите, рачките и апаратите што ги имате во куќата.

Купете ја солта што ја користите за чистење особено за таа намена и никогаш не користете ја за солење храна.

Изведете го овој ритуал најмалку еднаш месечно!


Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *