До петок секој ден температура повисока за два степени

Сподели со своите пријатели

Во текот на оваа работна недела се очекува температура која што ќе биде над просекот за овој дел од годината, а тоа значи релативно топло и стабилно време.

Loading...

Температурата ќе бележи пораст од ден на ден. Се до петок се очекува пораст на температурата во просек за околу 2°С на ден, па во петок веќе би требало да ја надминеме „границата“ од 35°С во делови од повардарието, а во останатите низини низ земјава се очекува максимална температура помеѓу 30°С и 35°С.

Треба да се напомене дека овој топлотен бран нема да биде„силен“ како оној на почетокот од месецов и дека нема веројатност за нови температурни рекорди.

 извор: метеопро.мк

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.