ДО 20 МАРТ, ВЕНЕРА Е ВО РИБИТЕ И ЌЕ ГО РАЗДВИЖИ ВАШИОТ љубовен живот!

Сподели со своите пријатели

Од 25 февруари, Венера претстојува во знакот на Риби и ќе остане таму до 20 март. Ова е многу интересно време за љубов и врски затоа што многу работи можат да бидат, па дури и да останат скриени зад завесата, туркани под тепих, туркани во нашата потсвест.

Loading...

Чувствителноста е превисока, така што ретко се играат отворени карти. Бидејќи, што ако ја кажеме вистината и бидеме осудени за тоа, што ако покажеме чувства и бидеме отфрлиме, што ако …

 

 

Од што се срамиме, од што најмногу се плашиме? Нешто се чува во тајност или се прави во тајност. Често под овој транзит се повлекуваме во осаменост и имаме потреба да размислуваме што е можно повеќе. Можеби така се заштитуваме од потенцијални закани и испраќаме порака до другите – не сум достапен, не можете да ме достигнете. Играме и скриени игри, ловиме во матно, се обидуваме да ја вовлечеме другата страна во нашата мрежа и да ја заплеткаме во неа за да не може да избега.

Почесто влегуваме во тајни врски и започнуваме врска со зафатена личност. Се враќаме во минатото, се сеќаваме на нашата поранешна љубов, повторно ја среќаваме. Некои стари контакти се обновуваат.

Љубовта се поистоветува со жртва

Loading...

Ние привлекуваме во животот луѓе на кои им е потребна помош, кои се емоционално ранети и улогата на спасител е оживеана во нас. Премногу се жртвуваме затоа што мислиме дека таа ќе не сака толку многу, дека другата страна ќе види колку сме достојни за љубов, незаменливи и посебни само за неа. И навистина не сме свесни колку се откажуваме од себе и живееме туѓ живот, занемарувајќи ги сопствените потреби. Љубовта се поистоветува со жртва.

 

 

Понекогаш правиме нешто и чувството на вина нè следи

Понекогаш бегаме од реалноста, замислуваме нешто, живееме во илузијата дека тој / таа сè уште нè сака и излегува со разни изговори зошто тој / таа не ни се јавува и зошто тој / таа не е таму, со нас. Ние сме заљубени, занесени и истовремено слепи.

Ако сме на несигурна земја, играме игри. Мислиме дека со приближување, а потоа оттргнување, ќе произведеме реакција од другата страна.

Ова е исто така време кога можеме да се вратиме на некои стари места во љубовта. Погледнете ги искуствата од минатото на нов начин, разберете зошто било така и дали можело да биде поинаку.

Loading...

Често идеализираме, паѓаме во мрежата на илузија, го гледаме она што сакаме да го видиме, а не тоа што сме, а понекогаш доживуваме повремено разочарување. Не свртувајте ја главата од реалноста.

 

 

Лекувајте се од болни искуства од минатото

Но, сега е време и да се лекуваме од болни искуства од минатото, доколку тие постојат. Постои и интуиција, тоа внатрешно чувство што јасно ни кажува што е добро, а што не. Единственото прашање е, дали слушаме?

Прекрасно е што со оваа Венера можеме длабоко да доживееме љубов. Запознајте го нејзиното вистинско лице, лице полно со топлина, посветеност, присуство, несебичност. Поврзете се со саканата личност, почувствувајте блискост и интимност.

Неколку интересни пораки можат да дојдат преку соништа или медитација, преку една судбоносна средба или настан, нешто што не можеме да го заобиколиме, колку и да се трудиме. Можеме појасно да ги видиме сопствените слабости, да ги знаеме нашите стравови и несигурности, односно сè што го отежнува животот во нашата врска.

Loading...

Каде е мојата ахилова пета?

Затоа, добро време е да комуницирате за кој било проблем што предизвикува незадоволство или растојание помеѓу вас и вашата сакана личност. Бидете романтични. Нежни. Сочувствителни. Грижете се за другите, но помислете и на себе. Емпатијата лечи. Вие сакате и не трошете енергија на некој што не е подготвен да биде таму, со вас.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *