Дежа Ву: Чувство дека некого веќе познавате

Сподели со своите пријатели

Дежа Ву или чувство дека некого веќе познавате. Сигурно ви се случувало да запознаете личност со чие друштво се чувствувате сигурно, како долго да се познавате.

немате логично објаснување за ваквите анстани, но експертите од Универзитетот во Орегон, тврдат дека вакво нешто може да се случува затоа што е „веќе видено“ со својата сродна душа.

Како тоа ќе го почувствувате? Ќе имате впечаток дека веќе се познавате, ќе се прашате зошто таа средба не се случила претходно и зошто дури тогаш сте ја запознале личноста.

Што всушност се случува кога имаме „дежа ву“?

Loading...

Чувството кога сте во друштво на таа личност не знаете да ја споредите со ништо друго, едноставно, среќни сте и уживате во нејзиното присуство и дружење.

Чувството на смиреност не ве напушта и започнувате да збоувате за своите тајни, кои никому не би ги кажале. Кога ќе мине почетниот занос и вашите чувства ќе се сталожат, а вие и натаму не престанувате да мислите на таа личност, многу е веројатно неговата душа веќе да сте ја сретнале и да ја преживвате низ „дежа ву“, феномен кој не значи само „веќе видено“, туку и нешто што некогаш одамна некаде сте го почуствувале со сетилата за допир, мирис или слух, објаснуваат британските психолози.


Leave a Reply