„Девојката ми кажа дека ќе излезе со другарка, но ја најдов во кревет со нејзиното поранешно момче“.

Сподели со своите пријатели

-Девојката ми кажа дека ќе оди на часови по пливање со својата другарка, но всушност отишла до куќата на своето поранешно момче. Доаѓаше дома и го ставаше влажниот костим за капење на машината за сушење, па дури и ја сушеше косата. Забележав дека никогаш не сака да ме бакне откако се врати од пливање.

Loading...

 

 

Една вечер, кога таа пливаше, отидов на базенот каде што требаше да биде, но нејзината кола воопшто не беше напред. Возев до куќата на нејзиното поранешно момче и го видов нејзиниот автомобил напред. Се прикрадов до прозорецот и ги видов како се гушкаат на креветот, напиша еден човек за The Sun.

Тие биле заедно една година. Тие се запознале во локалниот волонтерски центар и брзо се зближиле. Имала момче со кое живеела пет години, но привлечноста била многу голема. Таа рече дека ќе раскине со него бидејќи таа врска не беше добра и дека повеќе не го сака. По неколку месеци почнале да спијат заедно, но таа секој пат после врската се туширала и се враќала кај дечкото. На Божиќ конечно го оставила своето поранешно момче и отишла да живее кај нејзините родители, а тој бил пресреќен бидејќи тоа значело дека можат да бидат заедно непречено.

-Ми стана сомнително нејзиното однесување кога и се јавив, а таа не одговори. Имав чувство дека е со бившиот, а потоа почна со часови по пливање. Минатата недела рече дека оди на пливање, а кога и се јавив, лажеше и рече дека отишла кај друга пријателка наместо тоа, бидејќи било премногу студено за пливање.

 

Loading...

 

Откако почнав да ја испрашувам, таа призна дека отишла кај бившиот бидејќи морала да реши некоја документација – продолжи тој. Таа му рекла дека сака само да го заштити и дека нема намера да го повреди. Тој се чувствува изневерен и не знае дали некогаш може повторно да и верува бидејќи мисли дека таа никогаш не би му признала доколку тој не ја фател. „Барем вашата девојка беше нечесна и ви ја уништи довербата. Треба да одлучите дали ја сакате доволно за да се обидете да ја обновите вашата врска.

Разговарајте со неа и објаснете ѝ зошто се чувствувате повредено и прашајте ја дали е подготвена да биде во посветена врска со вас. Кажете ѝ дека сакате целосна искреност од неа. Исто така, можеби треба да си дадете рок. Доколку и за три месеци од сега не и верувате, можеби е подобро да се откажете од врската – му одговорила психотерапевтката Дејдре.