Девојка им се обрати на мажите кои не сакаат да имаат ЖЕНСКИ ДЕЦА и брутално ги понижи!

Сподели со своите пријатели

Сè уште има идни родители кои размислуваат во насока „само да не бидат женски“, а Ема реши да им објасни некои работи.

Loading...

Во вирално видео на Тик Ток, тинејџерката Ема од Аризона им се обраќа на оние кои не сакаат женско дете и објаснува дека и самата би се плашела да добие ќерка поради таквите мажи и синови кои се лошо воспитани.

Таа вели дека ако некогаш има ќерка, ќе мора да ја научи како да се заштити од синовите на другите луѓе.

„Па, како е наместо да се надевате и да се молите дека немате ќерка, вие се обидувате да разберете зошто не ја сакате, а тоа е затоа што се плашите од другите момчиња кои ја гледаат онака како што гледате вие ​​на девојчињата денес. Тоа е тоа “, заклучи Ема.

Ема за BuzzFeed изјави дека често се среќава со такви коментари од мажи, најмногу во видеа во кои жените се голи или отворено зборуваат за својата сексуалност.

 

 

Loading...

Она што не го гледам е да зборувам за тоа колку е навистина страшно да се живее во овој свет како жена. Зборувам во свое име и во име на многу други жени, живееме во постојан страв од мажи. Не можам да именувам ниту една жена во мојот живот што не била сексуално нападната, малтретирана или малтретирана од мажи. Научени сме од мали нозе да внимаваме на мажите, но зошто не ги учиме мажите од рана возраст како да ги контролираат и почитуваат жените? “, Објасни Ема.

Видеото на Ема е споделено повеќе од сто илјади пати и многу милиони лајкови, па- можеби не е доцна.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *