Девојче со Даунов синдром е на пат да стане светски модел (галерија)

Сподели со своите пријатели

Кони Роуз Сиборн, нема ни полни две години, а зад себе има два потпишани договори со светски агенции. Иако е родена со Даунов синдром, нејзината насмевка е неодолива.

Loading...

Нејзината мајка и пријателите од нејзиното раѓање коментираат дека таа е толку слатка, што може да стане и модел, што всушност станува и вистина.

Нејзината мајка тврди дека камерата едноставно ја сака Кони.

Погледнете како таа и покрај нејзиниот инвалидитет, позира пред камерите на светските модни агенции.

 

Koni-Rouz-Siborn-1
Koni-Rouz-Siborn-2

 

Кога одлучила талентот на ќерка си да го покаже на агенциите, таа им испратила слики и добила позитивен одговор.

Loading...

Koni-Rouz-Siborn-3
Koni-Rouz-Siborn-4

Во писмото како одговор од агенциите било запишано дека на нив воопшто не им претставува проблем тоа што Кони боледува од Даунов синдром.

Koni-Rouz-Siborn-5

Иако била свесна дека нејзината бременост може да биде критична за раѓање дете со Даун, како што раскажува мајката на Кони, таа сепак одбила да направи тест. По раѓањето, докторите после две недели и соопштиле дека нејзиното бебе е родено токму со синдромот на Даун.

Koni-Rouz-Siborn-6
Koni-Rouz-Siborn-7
Koni-Rouz-Siborn-8
Koni-Rouz-Siborn-9
Koni-Rouz-Siborn-10
Koni-Rouz-Siborn-11

Таа е само обично бебе на кое му треба љубов и внимание, додава мајката на Кони, девојче на кое му се препишува успешна кариера на познат модел и покрај телесниот инвалидитет.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.