Денот на дрвото е неработен ден

Сподели со своите пријатели

Според одлуката на Владата на Република Македонија, следната среда, односно 2-ри декември е прогласен за ден кога ќе се одржи традиционалната акција за пошумување „Ден на дрвото“.

Loading...

Околу три милиони садници ќе бидат засадени на површина поголема од илјада хектари во рамките на шеснаесетатта по ред акција „Ден на дрвото“.

Мотото оваа година е „Засади успех“ и се однесува на сите досегашни реализирани акции, во кои според официјалната статистика процентот на зафатеност на засадените дрва изнесува 60%.

Истиот ден е прогласен за неработен ден за сите грѓани на Република Македонија, а дополнително ќе се утврдува дали истиот ќе биде одрабвотуван и кога.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.