Дебелиот мајмун од Тајланд веројатно е мртов, исчезнал од кампот за дебели (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Дебелиот мајмун познат по прекарот „Анкл Фети“ исчезнал од кампот за дебели на Тајланд и многумина сметаат дека веројатно веќе е мртов.

Анкл Фети е макаки мајмун и во кампот бил ставен на ригорозна диета, меѓутоа тој исчезнал и не е виден дури четири месеци.

Loading...

КОНТРОВЕРЗЕН ЕКСПЕРИМЕНТ: Кинезите имплантирале човечки гени во мозоци на мајмуни (ВИДЕО)

Овој мајмун тежок е 14 килограми, двојно повеќе од просекот за својот вид.

фото: Printscreen/Youtube/Mixertoget


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *