Дами, обрнете внимание: Дали е добро да се вратите на бившиот и зошто понекогаш ви е тешко да опростите?

Сподели со своите пријатели

Кога раскинуваме, потребно е малку време за да преболиме.

Loading...

Во овој период, жените треба да им ги доверат своите чувства на своите пријатели или семејство, што ги разликува многу од мажите, за кои оваа фаза се јавува многу подоцна отколку за жените.

Сексуалната терапевтка Трејси Кокс истакна дека мажите не треба да ги споделуваат своите чувства со другите. Тие обично ги туркаат во себе и се преправаат дека сè е во ред.

 

 

Ако, сепак, ситуацијата е таква што дечкото ве оставил, а потоа ве замолил да му се вратите, треба да размислите дали е добро за вас.

Како што често велат, „загреаниот ручек не е добар како оној што се готви денес“, што е синоним за поранешните момчиња. Всушност, постои причина зошто тој е поранешен. Треба да бидете свесни дека тој сигурно имал можност да има љубовна врска со вас, но сепак одлучил да не го стори тоа.

Loading...

Што значи дека неговото време е истечено и сега треба прво да се посветите за да можете да го преболите што е можно полесно. После тоа, ќе бидете подготвени за нова врска, која најверојатно ќе биде подобра од претходната затоа што веќе знаете што да очекувате и исто така поставивте некои стандарди.

 

 

Понекогаш е навистина тешко да му простите на бившиот, иако постојат ситуации кога навистина сакате. Најчеста причина за ова е што се плашите дека тој повторно ќе не повреди, а тоа би ви било уште потешко. И навистина, многу пати се покажало дека лицето што сме му простиле, повторно не повредило.

Ова се случува затоа што овие луѓе имаат впечаток дека сте таму кога и да ви требаат и вие едноставно не сте нивен приоритет. Исто така, чувството да не се почитувате себеси колку што треба е уште една причина зошто е тешко да му простите на бившиот.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *