ДАЛИ ОВОЈ РУСИН ГО ПРЕДВИДЕЛ КОРОНАВИРУСОТ УШТЕ ПРЕД 60 ГОДИНИ?

Сподели со своите пријатели

Во текот на 2020 и 2021 година, Русија и светот ќе бидат погодени од невообичаена болест, која ќе им претходи на судбоносните настани низ целиот свет, наводно напишал Волф Григориевич Месинг, мислејќи, се разбира, на коронавирусот. Барем така велат неговите обожаватели и следбеници.

Loading...

Потрагата по причините и желбата да се стави крај на болеста што го зафати целиот свет со неверојатна сила, ја врати во Русија сцената на Волф Месинг, најенигматичниот човек на 20 век, чии пророчни и телепатски способности ги проучуваа повеќето истакнати психолози од неговото време.

Феноменот на гатање и телепатија, со кој управувал овој необичен и многу популарен човек во 60-тите години на минатиот век, руската наука не го објаснила ниту денес, иако не е „гадлива“ за парапсихолошките појави. Напротив, ги проучува на највисоко ниво, бидејќи се смета дека способностите на човечките души сè уште се недоволно тестирани.

 

 

Поглавјето „Невообичаени способности на душата“ во психолошката енциклопедија „Светот на човечката душа“ од група истакнати руски автори, меѓу другото, зборува за „човечки појави“, меѓу кои, на пример, сликарот Николај Ге, кој работејќи на сликата наречена „Петар Велики го испрашувал Цар Алексеј“, насликал една од собите на кралската палата до најмалите детали, со сите парчиња мебел, завеси, осветлување, украси – буквално сè во просторијата каде што тој бил само еднаш пред многу години.

Рускиот композитор Милиј Балакирев само еднаш ја слушнал композицијата на Чајковски и ја свирел точно во присуство на авторот. Нешто слично можел да направи Моцарт – се вели во книгата, има многу луѓе кои имаат такви способности. Познатиот руски психолог Александар Лурија веќе неколку децении се занимава со феноменот на Соломон Шершевски, кој може да повтори огромна серија напишани броеви, букви, бесмислени реченици или музички мотиви. И после 20 години! Да не зборуваме за славниот Џуни Давиташвили, чии способности ги практикуваа цели институти.

Loading...

Посебно поглавје од оваа интересна енциклопедија е посветено на телепатијата и Волф Месинг, кој прорекол дека Хитлер ќе ја изгуби војната, и Сталин дека ќе го заземе Берлин и кој ги покажа своите способности пред озлогласениот Бериј, минувајќи покрај неговата безбедност и покажувајќи сметка за продавница наместо пропусница.

Иако негирал дека е пророк, Месинг, жителите на Советскиот Сојуз верувале во тоа време, бил во можност да „прочита мисли“. И тој постојано го докажувал тоа пред голема, фасцинирана публика.

 

 

Науката ниту ги потврди, ниту ги негираше неговите необични способности, но довербата на луѓето ја придонеле филмови и книги за него кои привлекле огромно внимание. „Јас, Месинг“, книга за која се верувало дека е автобиографија, била продадена во неверојатен број примероци. И тоа не е напишана од познат пророк, туку од новинар од „Комсомољска правда“, кој всушност се обидел да напише интересно четиво.

Како и да е, Месинг е запаметен како човек со извонредни способности, па многумина сè уште внимателно ги следат неговите пророштва и веруваат дека периодот на „невообичаена“ болест ќе трае неколку години, но веќе во оваа треба да се појави „спасител“ кој ќе го убеди светот дека тој е патот на мирот е многу подобар од трката со вооружување и заканата од атомска војна.

Економската моќ на државите ќе биде поважна од војската, а стабилизацијата на руската економија бара реформи и побрз развој на индустријата; нафтата и гасот одат во позадина; нема да има голема војна. Посебно внимание треба да се посвети на медицината, образованието, културата.

Loading...

Пророштво или вешта манипулација – тоа е помалку важно. Во секој случај, убаво е да се чуе страв, па дури и безнадежност во овие времиња.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *