„Да умрев вчера немаше да го знам ова“! За што служи металниот дел на пакувањето со салама?

Сподели со своите пријатели

Ако некогаш сте се запрашале за што служи металниот дел на пакувањето со салама, еве можен одговор.

Loading...

На Инстаграм се појави теорија дека овој дел служи за истиснување на саламата од амбалажата, што го олеснува складирањето на саламата бидејќи само делот што излегува од пакувањето е отсечен.

На видеото жената покажува како го врти металниот дел, а саламата излегува од пакувањето со „полжавско темпо“.

Потоа го сече парчето едно по едно, а остатокот останува завиткан во амбалажа.

Меѓу коментарите на објавата имаше се, од оние кои беа воодушевени од откритието до оние кои беа сомнителни.

Некои дури веруваат дека може да добиете плускавци од вакво „цедење“ на саламата.

Многумина се согласуваат дека тој метален дел служи за затворање на амбалажата откако ќе се наполни со салама во фабриката, бидејќи доколку бил наменет за вртење и цедење ќе бил поголем.

Напишете во коментарите што мислите за тоа!

Loading...