ДА МОЖНО Е: Во овие 10 градови се живее без стрес

Сподели со своите пријатели

Компанијата „Зипјет“ спроведе студија која ги рангираше градовите врз основа на различни податоци за да најде најмалку стресни градови за живот.

Loading...

На прво место беше германскиот град Штутгарт – место каде секојдневниот живот тече без стрес.

РАЈ НА ЗЕМЈАТА: Остров со прекрасни пејсажи и мирен живот (ФОТО)

За да се постигне конечен резултат, следниве фактори беа испитани во 500 градови низ целиот свет.

Град: густина на населението, зелени места, сообраќај, сонце, перцепција на безбедноста, јавен превоз.

Загадување на животната средина: загадување на воздухот, загадување од  бучава.

Финансии и невработеност: долг по глава на жител, социјално осигурување, куповна моќ на семејство.

Ова се 10те најдобри ресторани во светот: Патниците направија листа (ФОТО)

Loading...

Население: ментално здравје, физичко здравје, родова еднаквост.

Список на топ 10 градови што го намалуваат стресот:

1. Штутгарт

2. Луксембург

3. Хановер

4. Берн

5. Минхен

6. Бордо

Loading...

Ова е списокот на седумте најмалку постувани земји во светот

7. Единбург

8. Сиднеј

9. Грац

10. Хамбург


Leave a Reply