Чудовиште од длабочините на морето пронајдено на брегот: Глетка што исплаши многумина (ФОТО)

Сподели со своите пријатели

Посетителите на една плажа во Калифорнија минатата недела наидоа на чудна глетка на брегот. Парот што шетал наишол на тело на удичарка, „чудовишта“ од длабочините на морето.

Loading...

Овие риби се познати по растот на главата што сјае и привлекува други риби. Децата претежно ќе го препознаат ова животно од првото, бидејќи удичарката е во познатиот цртан филм „Барај го Немо“ кој ги мами Дора и Марлин со помош на светлината, пред таа да започне да ги брка.

 

 

– Овие риби живеат на големи длабочини и навистина е ретко да ги видиме, дури и да ги проучуваме. Многу е чудно што е пронајдена на површината. Се обидуваме да разбереме како се случило тоа – рекоа научниците.

Остатоците од удичарката беа замрзнати во понеделникот, но сè уште не е донесена одлука каде ќе се чува телото.

Научниците велат дека удичарките не се загрозен вид, но дека фактот дека телото е пронајдено на плажа е многу невообичаено.

Loading...

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *