Чубрика идеален лек против висок крвен притисок и главоболка

Сподели со своите пријатели

Чубриката е ароматичен лек против висок крвен притисок и главоболка, покажува новото истражување.

Loading...

Малку луѓе знаат дека постојат околу 30 вида чубрица, а најароматичните и корисни се градинарската и планинската. Токму тие се користат како зачин во кулинарството, но освен во готвењето чубрицата помага за намалување на високиот крвен притисок, смирување на тахикардијата и ублажување на главоболката.

Многумина користат чубрица како ефикасен лек против гадење, повраќање и дури и како лек за спречување на настинка. Се консумира во форма на чај, а течноста треба да отстои два часа, а потоа се цеди и се пие три пати на ден за најдобар ефект.