Цел час се борел за улов од 2 метри и 37 килограми (фото)

Сподели со своите пријатели

Риболовец од Мал Зворник, Миодраг Чириќ на Зворничко езеро уловил сом тежок 37 килограми.

Сомот е долг скоро два метри, поточно 186 сантиметри.

Борбата траеше околу 50 минути. Ова е добра покана за сите спортски риболовци да дојдат на претстојната Сомовијада. Веќе две децении се одржува и очекуваме рекорден улов – рекол Чириќ, а пренесуваат српските портали.

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.