Бура донесе бранови смет на плажите на Либан (фото)

Сподели со своите пријатели

Зимската бура донела бран смет на брегот на Либан недалеку од Бејрут, што дополнително ја вознемирило јавноста во таа земја која е погодена од криза со отпадот до 2015. година.

Откако бурата ја го погодила Либан, плажата на градот Зук Мосбих е прекриена со смет.

 

Loading...

 

Активистите за заштита на животната средина рекла дека силните бранови минатата недела го срушиле лошо поставениот потпорен ѕид околу крајбрежната депонија поради што сметот завршил во морето.

 

 

Невладините организации побарале од претставницитена Либан да ја затворат депонијата долж крајбрежјето кои повторно се отворени во 2015. година.

 

Loading...

 

Пратеникот Сами Гемајел рекол дека ќе поднесе тужба во Меѓународниот суд против Владата на Либан поради загадувањето со отпадот.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.