Британија забрани влез во државата од Јужна Африка

Сподели со своите пријатели

Британската влада воведе забрана за влез на патниците од Јужна Африка откако беа откриени два случаи на друг вид коронавирус во Велика Британија.

Loading...

Од денеска во 9 часот, забранет е влез во земјата за сите што биле во Јужна Африка или поминале низ таа земја во изминатите 10 дена, а директните летови ќе бидат забранети, соопшти Министерството за транспорт.

Според Гардијан, од таа мерка се исклучени товарни летови и летови без патници.

Забраната не се однесува на британските и ирските граѓани, оние кои имаат виза или постојан престој, но тие ќе мора да бидат во изолација 10 дена заедно со членовите на нивното домаќинство.

Златко Шумковски


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *