БИЗАРНА КРАЛИЦА НА ИНСЕКТИТЕ: Бакнува змии, гали бубачки, а жабите ги обожава (видео)

Сподели со своите пријатели

Поголемиот дел од луѓето се плашат од инсекти особено ако големината им е нешто над просекот. Меѓутоа, една девојка сепак се издвојува од останатите по својата голема љубов кон сите животни, а особено кон инсектите и полжавите.

Споменатата Бриганка е голем фан на џиновски бубачки и афрички полжави, а во својот стан во Лондон направила посебно место токму поради нив.

Покрај тие необични примероци та ачува и бројни други животински видови.

Емзотик држи предавања за животната средина се труди да ја подигне свеста кај луѓето за природата и животинскиот свет. Станал популарна најмногу поради своите чудни видео снимки кои ги објавува на интернет.

Неа не ја интересира што луѓето мислат за нејзината работа. Смета дека во зоологијата има премногу мажи и затоа ги поттикнува девојките да се занимаваат со оваа тематика.

https://www.facebook.com/playgroundenglish/videos/513841598949175/

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.