Била дементна и болна, сопругот ја оставил пред болница: Пронајдена е по 4 децении!

Сподели со своите пријатели

Флора Харис била жена со деменција која одеднаш исчезнала во 1975 година кога нејзиниот сопруг ја оставил во болница. Кога се вратил за неа, ѝ се губела секаква трага, до неодамна.

Loading...

Детективите конечно влегле во трага на старата жена која препознавајќи ги нејзините фотографии од нејзината младост, потврдила дека таа всушност е Флора.

Старица од Шпанија на 110 години му пркоси на коронавирусот

Прво, детективите слушнале за смртта на една жена чиј опис одговарал на Флора. Сепак, тие наскоро откриле дека бројот на социјално осигурување на мртвата жена го користел некој друг – тоа била Флора.

Кога на старицата ѝ ги покажале фотографиите, таа веднаш се препознала себе си и нејзиниот сопруг, како и слика од хотелот во кој работела.

Фотографиите ги држела долго време и само рекла „леле“! Нејзината медицинска сестра ја открила вистината – Флора никогаш не сакала да биде пронајдена.

Емотивна средба на старица и мачка кои земјотрес ги разделил пред четири години (ВИДЕО)

Кога исчезнала, имала одредена сума пари и најверојатно избегала од нејзиниот сопруг насилник.

Loading...

Флора отсекогаш била многу воздржана, а откако нејзиниот сопруг починал, за неа се знае само дека била фризерка и дека присуствувала на легендарниот Вудсток.

Сепак, мистеријата не е целосно решена.


Leave a Reply