Без струја денеска и утре повеќе локации во Куманово

Сподели со своите пријатели

Повеќе локации во Куманово денеска и утре ќе останат привремено без електрична енергија поради најавени прекини.

Loading...

Како што информираат од Регионалниот центар за управување со кризи, во период од 07:45 до 08:05 часот без снабдување со електрична енергија ќе бидат населените места: Бејтови ниви, населбата Иго Тричковиќ, село Тромеѓа, м.в.Багремов цвет во селото Младо Нагоричане и м.в.Мајорово трло.

Од 08:45 до 14:00 часот без снабдување ќе останат корисниците на дел од булевар „Октомвриска Револуција“ – згради спроти тениските игрлиште на градскиот кеј.

Прекини во снабдувањето се најавени и за утре, кога во период од 08:00 до 10:00 часот без напојување ќе бидат корисниците од населбата Ајдучка чешма.

Утре во период од 08:35 до11:30 часот без снабдување ќе останат населените места: Наплатна станица Романовце, како и селата Брзак, Агино Село и Романовце.

О д 08:00 до 09:30 часот во текот на утрешниот ден без снабдување ќе останат корисниците од улицата „Пчињска“.

Станува збор за најавени прекини од страна на ЕВН Македонија поради интервенција во мрежата.

Никола Ивановски

Loading...