Бегалците со воз директно ќе се транспортираат од Гевгелија до Прешево

Сподели со своите пријатели

Откако ќе влезат на македонска територија со воз бегалците директно ќе бидат транспортирани од Гевгелија до Прешево, Република Србија, споре договорот на денешниот состанот кој се одржа денеска во Загреб.

На состанокот присуствале и македонските власти, односно Горанчно Савевски, директорот на Бирото за јавна безбедност, а договорот е потпишан од страна на Австрија, Унгарија, Хрватска, Словенија, Србија, Македонија и Грција.

Според ратификуваниот договор земјите потписнички ќе прифаќаат бегалци само од земјите кои што се погодени од воени разорувања, односно Ирак, Авганистан и Сирија.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.