11.09.2019 12:30

„Барби“ инекции ги полудеа жените ширум светот, но тие се опасни за здравјето

Facebook Twitter Google+

Во Британија во моментов владее многу опасен тренд. Во прашање е инјекции за тен, кока, и покрај фактот дека не е тестирана или одобрена, е достапна насекаде на Интернет за само 20 фунти.

Популарно наречен „Барби лек“, овие инјекции можат да предизвикаат сериозни здравствени проблеми. Поточно, синтетички хормонски инјекции го стимулираат природниот процес на пигментација, а местата што продаваат „меланотан“ го нудат без никакво предупредување за несакани ефекти. 

loading...

Некои страници одат дотаму што тврдат дека е побезбедно да се користат овие инјекции отколку да се сончаат бидејќи „изложеноста на сончева светлина може да предизвика карцином на кожата“. 

Инаку, инјекциите со „барби лек“ можат да доведат до откажување на бубрезите, оток на мозокот, апсцеси, главоболки, повраќање, гадење, халуцинации, сексуална дисфункција и во никој случај не се безбедни за употреба, особено не кога се нарачуваат преку Интернет.


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments