Балетското студио „Ултра“ со 15 први награди од Државното првенство (фото)

Сподели со своите пријатели

Вкупно 15 први, две втори и едно трето место завршија кај Балетското студио „Ултра“ од Куманово, кои настапија со вкупно 18 кореографии.

 

Loading...

12654519_10207909959254268_1323626397926873988_n

 

Групата „ jazz formation juniors“ го освои првото место, а со први места се вратија и Антонија Димитриевска во категоријата модерен балет соло јуниор, Ива Ивановска – street show dance solo junior, групата „street show dance formation children“, „show dance formation children“, малата група во категорија модерен балет, street show dance small group children, Ана Кузмановска и Ина Илиевска го делат првото место во категоријата модерен балет дуо, а во категоријата show dance првото место го делат Лина Рангелова и Миа Цветковска.

 

12650906_10207910017935735_3083872093654937192_n

 

Софија Мицевска го освои првото место  jazz dance solo, Ива Илиевска заврши како првопласирана во категоријата show dance solo, додека Ања Петрушевска во категоријата street show dance solo children. Први места имаат и  „show dance formation mini“, малата група во модерен балет, како и Михаил Милановски во хип хоп соло мини категоријата.

 

12644744_10207909961174316_4035885355975925539_n

Loading...

 

Второпласирани се Ива Ивановска во категоријата хип хоп соло јуниор, како и jazz dance formation mini, додека третото место припадна на „street show dance formation children“ .


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.