Австралија влезе во 2021: Спектакл на небото и празни улици во Сиднеј (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Новата година пристигна и во Австралија и се прослави со познатиот огномет.

Loading...

Како и секогаш, најубав беше огнометот во најголемиот град Сиднеј. Сепак, овој пат луѓето можеа да гледаат огномет од своите домови, бидејќи не беше дозволено собирање.

Мелбурн, вториот најнаселен град во Австралија, откажа огномет оваа година бидејќи приближно 450.000 луѓе дојдоа во градот да ја поминат таа новогодишна ноќ.

 

 

Претходно, Нов Зеланд исто така ја дочека новата година со традиционален огномет.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *