АВСТРАЛИЈА НА НОЗЕ: Непознато суштество откинало глава на џиновски кит (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Еден австралиски рибар не можел да им верува на своите очи кога од морето извадил обезглавена огромна ајкула.

Loading...

Трапман Бермагуи, ловел на брегот на Нов Јужен Велс во Австралија, кога уловил нешто многу вознемирувачко.

Уловот првобитно изгледал како мако ајкула со полна големина, вид кој може да нарасне до пет метри должина, меѓутоа, набргу станало јасно дека недостасува скоро целото тело.

– Значи, ова е се што добивме од оваа чудовиште. За жал, не видовме што го изело, но мора да е импресивно, напишал рибарот на Фејсбук.

Уловот од тогаш предизвикал жестока расправа на социјалните мрежи каде корисниците се обидувале да утврдат кој вид чудовишно суштество можело да ја откине главата на џиновската ајкула.

Некои тврделе дека тоа е голема бела ајкула, додека други нагаѓале дека тоа би можело да биде нешто уште поголемо, како што е изумрениот мегалодон.

Во секој случај, јасно е дека нешто многу големо плива во водите на јужен Пацифик.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *