Апокалиптични снимки: Пред и по ураганот Иан (ФОТО)

Сподели со своите пријатели

Воздушните снимки од американската Национална океанска и атмосферска администрација (NOAA) ги покажуваат последиците од разорниот ураган Иан.

Loading...

Повеќето куќи на островите Санибел и Каптива сè уште стојат, но претрпеле оштетувања на нивните покриви.

Во близина на хотелот Casa Ybel Beach Resort, во песокот може да се видат големи лузни бидејќи ударниот бран еродирал поголем дел од плажата и дините.

 

 

Колибите и мотелот Шалимар ги нема. Невремето однесе 14 куќи и целата зграда на мотелот. Најмалку четири куќи, или она што остана од нив, се наоѓаат на улицата.

Loading...

 

 

Целосно беше уништено и одморалиштето „SandCastles“ на Мичел. Ниту една зграда не е зачувана, а теренот е покриен со песок.

 

Loading...

 

Останува само една зграда од одморалиштето Waterside Inn on the Beach.