Американското воено воздухопловство некогаш користело живи мечки за тестирање на воздушни капсули!

Сподели со своите пријатели

Куклите за „Crash Test“ се измислени во 1949 година, што е уште поизненадувачки што во педесеттите години пред тоа, американското воено воздухопловство ги тестирало исфрлачките седишта во својот авион врзувајќи живи мечки на седиштата.

Loading...

Во 1950 година, бил изграден авион, носач на нуклеарна бомба Конвеј Б-58 Хастлер. Тоа бил првиот оперативен бомбардер способен за лет од 2 маха (патувал двапати побрзо од звукот).

Иако технологијата била забележително подобрена, движењето со толкава брзина значело дека пилотите веќе не можат безбедно да излегуваат од својот авион, па затоа требало да се дизајнира нов систем.

Идејата излегла со две фази. Прво, со повлекување на рачката за исфрлање на капсулата. Потоа се повлекува друг лост која би го испалувала пилотот и капсулата во воздухот, пред таа да го отвори падобранот.

Капсулата, која содржела резерви на храна и вода за пилотот, полека ќе се спушти на земјата или на водата каде што плови, чекајќи спас.

 

 

Loading...

Како што можете да замислите, капсулата не била одобрена веднаш и требало да се тестира на невработени и мечки (за кои исто така може да тврдите дека се невработени).

Теренско тестирање се одвивало на американски граѓани регрутирани од линијата за невработените, пренесува Гизмодо, пред да се спроведат понатамошни тестови на американски црни мечки, хималајски кафени мечки и шимпанза.

Идејата била животните да симулираат тежина и големина на човечки пилот. Наместо да користат кукли за испитување на судари, тие едноставно ја дрогирале мечката и ја закачувале на седиштето.

Мечки и шимпанза биле користени за да се откријат потенцијалните грешки во дизајнот на капсулата. Како што можете да слушнете на видеото, грешките биле што седиштата се треселе по откривањето на скршените коски на мечката. Тогаш капсулата била доградена и се тестирала на животните сè додека конечно не била дизајнирана капсула безбедна за човечки пилоти.

Мечките претрпеле разни повреди за време на тестовите лансирани на различна надморска височина и брзина. Неколкумина претрпеле скршени коски и други рани, иако сите преживеале доволно долго за да бидат популарни подоцна.

Бомбата била исфрлена од него една деценија подоцна.

 

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *