Алијанса за позитивна Македонија со честитка по повод 11 Октомври

Сподели со своите пријатели

Алијанса за позитивна Македонија, во чест на 11 Октомври –Ден на народното востание и Ден на борецот, на сите граѓани на Република Македонија им го честита овој голем национален празник.

Loading...

На 11 Октомври започна историското востание кое после четири години борба, доведе до национално и социјално  ослободување на македонскиот народ и другите националности и создавање на сопствена, суверена и независна држава која беше сон и желба на многу генерации низ вековите.

На борците од Народноослободителна и антифашистичка војна на Македонија 1941-1945 им изразуваме посебна благодарност и чест и се поклонуваме пред нивното дело, а на живите борци им посакуваме добро здравје.

 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.